Κατηγορίες

Πατάτες τηγανητές, τριπλομαγειρεμένες

Πατάτες τηγανητές, τριπλομαγειρεμένες
Μια συνταγή με τρία στάδια μαγειρέματος, βασισμένη στη διάσημη τεχνική του Άγγλου σεφ Heston Blumenthal, για τηγανητές πατάτες με τέλεια τραγανή υφή.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

1 κιλό πατάτες
ηλιέλαιο
αλάτι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε. Τις ξεπλένουμε σε ένα μεγάλο μπολ κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
2. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Σε μέτρια φωτιά, τις βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να διαλύονται. Τις βάζουμε σε ένα ταψί για να στεγνώσουν και στη συνέχεια στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα για να τις αφυγράνουμε.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα και τηγανίζουμε τις μισοπαγωμένες πατάτες σε μικρές παρτίδες στους 130 βαθμούς για περίπου 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα. Τις βγάζουμε από τη φριτέζα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
4. Έπειτα τις βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα (σε αυτό το στάδιο, αν δεν θέλουμε να τις ετοιμάσουμε και να τις σερβίρουμε άμεσα, μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3 μέρες).
5. Ζεσταίνουμε ξανά το λάδι στη φρυτέζα και μόλις φτάσει στους 180 βαθμούς, ρίχνουμε ξανά τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 7 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις στραγγίζουμε, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις σερβίρουμε.


Σχόλια

Guest
Guest - 29/09/2020 14:17Απάντηση
αμα ειναι να φάω μετά από 2,5 ωρες δεν θελω θα παραγγείλω ευχαριστώ

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;