Κατηγορίες

Εύκολη γαριδομακαρονάδα

Εύκολη γαριδομακαρονάδα
Γαριδομακαρονάδα η λατρεμένη. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό που αρέσει στους πάντες. Αξίζει να τη δοκιμάσετε με φρέσκες γαρίδες!

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1/2 κιλό σπαγγέτι
1 κιλό γαρίδες μέτριες (κατά προτίμηση φρέσκες)
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη τους αφαιρώντας και το μαύρο εντεράκι που υπάρχει κατά μήκος της ράχης τους. Στις μισές αφήνουμε το κεφάλι και στις υπόλοιπες όχι.
2. Σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και τις γαρίδες στο λάδι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ροζ χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τον μαϊντανό, τις ντομάτες και τον πελτέ. Βράζουμε για 8-10 λεπτά.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τοποθετώντας στην κορυφή τις γαρίδες με το κεφάλι και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;