Κατηγορίες

Ομελέτα γεμιστή

Ομελέτα γεμιστή
Η πιο νόστιμη και χορταστική ομελέτα που μπορείτε να φτιάξετε για πρωινό αλλά κι όταν έχετε στερέψει από ιδέες για γρήγορο γεύμα. Προσθέστε φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας ανάλογα με την εποχή.

Υλικά

2-3 αυγά (κατά προτίμηση χωριάτικα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γάλα
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 μικρή ντομάτα
1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/3 κρεμμυδιού, κομμένο σε λεπτές φέτες
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Χαράζουμε ένα Χ στο κάτω μέρος της ντομάτας και τη βουτάμε για 15 δευτερόλεπτα σε πολύ ζεστό νερό. Την ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και κόβουμε την ψίχα σε μικρά κομμάτια.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον, το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα το μπέικον, το κρεμμύδι και την πιπεριά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά. Μόλις ψηθεί από κάτω η ομελέτα, τη γυρίζουμε, προσθέτουμε την ντομάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και την πιπεριά και την αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
4. Γυρίζουμε με σπάτουλα τη μισή ομελέτα ώστε να καλύψει την μισή άλλη μισή και την σερβίρουμε διπλωμένη και γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;