Κατηγορίες

Σούπα λαχανικών του Jamie Oliver

Σούπα λαχανικών του Jamie Oliver

Υλικά

(για 8 άτομα)

1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 μέτριο πράσο, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
3 μέτριες πατάτες
2 κολοκυθάκια
100 γρ. φρέσκο αρακά, καθαρισμένο
200 γρ. σπανάκι τρυφερό ή baby
1 κύβο λαχανικών ή 1,4 λίτρα ζεστό φρέσκο ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικά φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το πράσο και το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσουν.
2. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. περίπου και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια 2 εκ. και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες.
3. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και μια μικρή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
4. Αν χρησιμοποιούμε κύβο λαχανικών, τον τρίβουμε σε μια κανάτα μέτρησης, προσθέτουμε 1,4 λίτρα βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα.
5. Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και φέρνουμε σε βρασμό. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Προσθέτουμε τον αρακά και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
6. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 λεπτά. Ύστερα, την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
7. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δυόσμο. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με σπιτικά κρουτόν.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;