Κατηγορίες

Ζυμαρικά με πέστο σπανάκι και αρακά

Ζυμαρικά με πέστο σπανάκι και αρακά
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. ζυμαρικά (ταλιατέλες, λιγκουίνι ή βίδες)
1 φλιτζάνι μαγειρεμένος αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
1 1/2 φλιτζάνι τρυφερά φύλλα σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο, καλά λιωμένο
3/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι μέχρι να γίνει σκόνη.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, σκόρδο, τον βασιλικό, το λεμόνι, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε όσο αρακά θέλουμε και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;