Κατηγορίες

Σπαγγέτι με τριμμένη φρυγανιά και ρίγανη

Σπαγγέτι με τριμμένη φρυγανιά και ρίγανη
Υλικά
(για 6 άτομα)

1 1/2 πακέτο σπαγγέτι
1/4 φλιτζανιού + 1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη φρυγανιά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή φύλλα μαντζουράνας
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
νιφάδες καυτερής πιπεριάς για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βάζουμε άφθονο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουμε τα σπαγγέτι. Όσο βράζει το νερό, ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίζει ελαφρώς. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο.
2. Ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι, που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα (3 με 5 λεπτά περίπου). Κατεβάζουμε από το μάτι και πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τη ρίγανη και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
3. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και τα μακαρόνια. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το σκόρδο και το λάδι.
4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το λάδι και το σκόρδο. Αναδεύουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ώστε να δέσουν ωραία. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μισό από το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα ζεστό μπολ ή μια πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.  Σε ένα μπολάκι στο πλάι, βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, καθώς και με μερικές νιφάδες καυτερής πιπεριάς αν επιθυμούμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;