Κατηγορίες

Μαλλιά αγγέλου με κολοκυθάκια και κουκουνάρι

Μαλλιά αγγέλου με κολοκυθάκια και κουκουνάρι
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. 



Υλικά

(για 4 άτομα)

400 γρ. ζυμαρικά μαλλιά αγγέλου
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
8 μέτρια κολοκυθάκια
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για ράντισμα
3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει. Όσο βράζει, καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι, για 3 με 5 λεπτά, και στη συνέχεια το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, χωρίς να αλλάξει χρώμα, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερά, περίπου 12 με 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
4. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια από πάνω και ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
5. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και κουκουνάρι, καθώς και λίγο ακόμα πιπέρι αν επιθυμούμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;