Κατηγορίες

Pici με άγρια ραδίκια

Pici με άγρια ραδίκια
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά

(για 2-4 άτομα)

350 γρ. ιταλικά ζυμαρικά pici
1 μάτσο άγρια ραδίκια (πικραλίδες), πλυμένα 
1 σκελίδα σκόρδο, λεπτοκομμένο
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
χοντρό αλάτι
1 κ.γ. χαλέπικο πιπέρι ή αποξηραμένο τσίλι σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
2 κ.σ. ψίχα από φρέσκο ψωμί

Εκτέλεση
1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι. Ζεσταίνουμε το λάδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και να αρχίσει να τσιτσιρίζει (προσοχή, όμως, να μην μαυρίσει). Ρίχνουμε τα χόρτα, αφού έχουμε αφαιρέσει πρώτα τα κοτσάνια, και τα ανακατεύουμε στο τηγάνι. Μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαραθούν και να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνος σε σχέση με τα σπαγκέτι ή πιο λεπτά μακριά ζυμαρικά). Παίρνουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν (1/3 φλιτζανιού) και το χτυπάμε σιγά-σιγά με τα αυγά. Κατόπιν, στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα αυγά και το τσίλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ελέγχουμε για αλάτι και προσθέτουμε περισσότερο αν χρειάζεται. Ανακατεύουμε το πεκορίνο με την ψίχα ψωμιού σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίζουμε με αυτό τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;