Κατηγορίες

Ριγκατόνι κινόα με αγκινάρες και τηγανητό δεντρολίβανο

Ριγκατόνι κινόα με αγκινάρες και τηγανητό δεντρολίβανο
Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. ριγκατόνι από κινόα
2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 βαζάκι αγκινάρες (περίπου 400 γρ.)
ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρμεζάνα για το σερβίρισμα, κατά βούληση



Εκτέλεση
1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και όταν πάρει βράση προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και τα ριγκατόνι.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τηγανίζουμε για ένα λεπτό στο καυτό λάδι για να βγάλει το άρωμά του. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε το σκόρδο. Τηγανίζουμε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, και στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, αφού τις σπάσουμε πρώτα σε κομμάτια. Προσθέτουμε υγρό από το βάζο τους (περίπου το μισό), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, αφήνοντας τα στη φωτιά για περίπου ένα λεπτό ακόμα.
3. Αφού διαπιστώσουμε ότι τα ριγκατόνι είναι al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνουμε το νερό μαζί με τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;