Κατηγορίες

Βελούδινη σούπα με κόκκινες φακές, κύμινο και τηγανητά κρεμμύδια

Βελούδινη σούπα με κόκκινες φακές, κύμινο και τηγανητά κρεμμύδια

Μια παραλλαγή της κλασικής σούπας. Ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο με νότες και αρώματα από την Ανατολή που υπόσχεται να μας ζεστάνει τις κρύες νύχτες.   


Υλικά
(για 6 άτομα)

2 φλιτζάνια φακές κόκκινες, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
1/4 φλιτζανιού ρύζι βραχύκοκκο, ξεπλυμένο
3 μέτρια κρεμμύδια, 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και 2 ψιλοκομμένα
6 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 φλιτζάνια νερό
2 κ.γ. κύμινο σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
100 γρ. ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια
χοντρό αλάτι




Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τις φακές, το ρύζι, τις φέτες κρεμμυδιού, τον ζωμό, το κύμινο και το μπαχάρι και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά καλά.
2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε λίγο-λίγο. Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και προσθέτουμε περισσότερο νερό αν τη θέλουμε αραιότερη.
3. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαζί με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 περίπου λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Απλώνουμε το ψωμί σε μια λαμαρίνα φούρνου και το ροδίζουμε ελαφρά, για 10 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.
5. Μοιράζουμε τη σούπα σε ρηχά μπολ, προσθέτουμε από πάνω το τηγανητό κρεμμύδι και τα κρουτόν και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;