Κατηγορίες

Μύδια με σάλτσα από σαφράν και εσπεριδοειδή

Μύδια με σάλτσα από σαφράν και εσπεριδοειδή
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.

 Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 1/4 φλιτζάνια λευκό κρασί
1 1/4 φλιτζάνια νερό
4 κλωνάρια θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
1,5 με 2 κιλά μύδια, καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. σαφράν (ίνες)
1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 1/2 κ.σ. κρύο ανάλατο βούτυρο
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψητό ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το νερό, το θυμάρι και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κουνώντας την κατσαρόλα μερικές φορές, για περίπου 3 λεπτά,  μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αν δεν ανοίξουν κάποια, τα πετάμε. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τα μύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Σουρώνουμε τον ζωμό σε ένα μπολ και πλένουμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μειωθεί σε 1 1/2 φλιτζάνι, για περίπου 10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το σαφράν, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει λίγο. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με ψητό ψωμί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;