Κατηγορίες

Ψητά τσιπς από λαχανάκια Βρυξελλών

Ψητά τσιπς από λαχανάκια Βρυξελλών
Υλικά 
(για 4 μερίδες)

700 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών 
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σπάμε το σκόρδο, το ξεφλουδίζουμε και το ψιλοκόβουμε. 
2. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες από τα λαχανάκια και στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα. Κόβουμε λίγο από το κοτσανάκι που συγκρατεί τα φύλλα, για να τα αφαιρέσουμε καλύτερα. Μόλις φτάσουμε στην καρδιά, απλά κόβουμε στη μέση. 
3. Βάζουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, για να αλειφθούν όλα τα κομμάτι με το λάδι, και τα απλώνουμε σε μια στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και οι άκρες τους να ροδίσουν. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;