Κατηγορίες

Αρακάς με παρμεζάνα και λεμόνι

09/04/2018 10:00, 0 σχόλια

Αρακάς με παρμεζάνα και λεμόνι
Δοκιμάστε τον αρακά με διαφορετικό τρόπο, χωρίς σάλτσα ντομάτας, αλλά με παρμεζάνα και λεμονάτη γεύση. Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για συνοδευτικό πιάτο.

Υλικά
(για 4 μερίδες) 

450 γρ. αρακά
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι) 
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού νερό
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει λίγο, ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε στον μαγειρεμένο αρακά την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι το τυρί να λιώσει.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;