Κατηγορίες

Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο

Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο
Τέλειες πατάτες φούρνου, τραγανές κι αρωματισμένες με το γήινο άγγιγμα του δενδρολίβανου. Ιδανικές για να συνοδεύσετε ψάρι και κρέας ή για ένα ελαφρύ βραδινό με γιαούρτι. 

Υλικά
(για 4 μερίδες)

1 κιλό μέτριες πατάτες με τη φλούδα τους  
1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη και ξεφλουδισμένη
2 κλωνάρια δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 

Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. 
2. Τρίβουμε ένα ταψί με το σκόρδο. Πετάμε το σκόρδο, κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα, τις απλώνουμε στο ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τις τακτοποιούμε σε μια στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. 
3. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσή απόχρωση. Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;