Κατηγορίες

Σπανάκι σοτέ με σκόρδο και κουκουνάρι

Σπανάκι σοτέ με σκόρδο και κουκουνάρι
Μια ωραία ιδέα για να φάμε το σπανάκι ως συνοδευτικό ή να το χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

800 γρ. τρυφερά φύλλα από φρέσκο σπανάκι
4 κ.σ.  ε.π. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κουκουνάρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
ξύσμα από μισό λεμόνι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα βάζουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά να ζεματιστούν. Τα σουρώνουμε και τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να στραγγίσουν καλά.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κουκουνάρι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. 
3. Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;