Κατηγορίες

Σούπα ντομάτα-παντζάρι με κύμινο

Σούπα ντομάτα-παντζάρι με κύμινο
Υλικά
(για 6 άτομα)

450 γρ. μέτρια παντζάρια
3 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
4 κρεμμυδάκια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη (και λίγο περισσότερο για το γαρνίρισμα)
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/4 φλιτζανιού συν 2 κ.σ. κρεμ φρες (ή πηχτή κρέμα γάλακτος)
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα παντζάρια για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα χοντροκόβουμε.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να βγάλουν το χυμό τους, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τπ κύμινο και μαγειρεύουμε συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τον πελτέ και αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
3. Περνάμε τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ και στη συνέχεια τη ξαναζεσταίνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
4. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ, προσθέτουμε από πάνω κουταλιές κρεμ φρες, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και με λίγο κύμινο και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;