Κατηγορίες

Πένες με τόνο και φρέσκια ντομάτα

Πένες με τόνο και φρέσκια ντομάτα
Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο πένες
700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους 
2 κονσέρβες των 160 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι.
2. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τον τόνο και το μείγμα ντομάτας.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;