Κατηγορίες

Σπαγγετίνι με λουκάνικο, ντοματίνια και σπανάκι

Σπαγγετίνι με λουκάνικο, ντοματίνια και σπανάκι
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά

(για 6-8 άτομα)

600 γρ. σπαγγετίνι
700 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
350 γρ. ντοματίνια
200 γρ. baby σπανάκι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
2. Στο μεταξύ, αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, ώσπου να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, σπάμε απαλά τα ντοματίνια για να βγάλουν το χυμό τους. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;