Κατηγορίες

Πένες με γαλοπούλα, ρόκα και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας

Πένες με γαλοπούλα, ρόκα και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας
Υλικά
(για 4 άτομα)

250 γρ. πένες
450 γρ. κοτολέτες γαλοπούλας, κομμένες σε λωρίδες
3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 1/2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζανιού συν 1 κ.σ. ελαιόλαδο
170 γρ. ρόκα, καθαρισμένη, πλυμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου σε ζεστό νερό να μουλιάσουν. Τις στραγγίζουμε.
2. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ξίδι, 1/2 κ.γ. από το αλάτι και 1/4 κ.γ. από το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο σε λεπτή ροή.
3. Πασπαλίζουμε τη γαλοπούλα με το υπόλοιπο αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και μαγειρεύουμε τη γαλοπούλα για 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά (δεν παραψήνουμε). Στη συνέχεια, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ρόκα.
4. Βράζουμε τις πένες al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τη γαλοπούλα, τη ρόκα και τη βινεγκρέτ. Τις σερβίρουμε ζεστές.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;