Κατηγορίες

Ζυμαρικά με μανιτάρια, λεμόνι και σκόρδο

26/04/2018 18:00, 0 σχόλια

Ζυμαρικά με μανιτάρια, λεμόνι και σκόρδο
Μανιτάρια, σκόρδο, μια νότα λεμονιού και φρέσκο θυμάρι ανακαταμένα με καλομαγειρένα ζυμαρικά. Απλό, λιτό και όμως τόσο νόστιμο πιάτο. Θα το αγαπήσετε και θα το φτιάξετε ξανά και ξανά. Απολαύστε το μεσημέρι ή βράδυ με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Υλικά

(για 4-6 άτομα)

500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
φύλλα από 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα θυμαριού και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά σε μεσαία φωτιά.
2. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους, και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι με τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά.
3. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;