Κατηγορίες

Φαρφάλες με κολοκυθάκια και γιαούρτι

Φαρφάλες με κολοκυθάκια και γιαούρτι
Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. φαρφάλες
4 μέτρια κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα στον τρίφτη
4 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι γιαούρτι της αρεσκείας μας
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (συν έξτρα για το σερβίρισμα)
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Περίπου ένα λεπτό πριν τα σουρώσουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα τριμμένα κολοκυθάκια. Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και τα κολοκυθάκια και κρατάμε 1/4 φλιτζ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
3. Προσθέτουμε τις φαρφάλες, τα κολοκυθάκια και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, να πάει η σάλτσα γιαουρτιού παντού. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τυρί.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;