Κατηγορίες

Σούπα με λευκά φασόλια, μπέικον και μυρωδικά

Σούπα με λευκά φασόλια, μπέικον και μυρωδικά
Υλικά
(για 12 μερίδες)

500 γρ. φασόλια λευκά μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα
500 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρές λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 φρέσκο φύλλο δάφνης
2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
10 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Στραγγίζουμε και κρατάμε το μπέικον και το λίπος του χωριστά.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και 1 κ.γ. από το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τον ζωμό και 3 κουταλιές από το λίπος του μπέικον και φέρνουμε σε βρασμό. Μαγειρεύουμε τη σούπα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, για περίπου 1 1/2 ώρες.
3. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι και δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Γαρνίρουμε με το μπέικον και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;