Κατηγορίες

Τόνος ποσέ με κουμκουάτ και πιπεριά χαλαπένιο

Τόνος ποσέ με κουμκουάτ και πιπεριά χαλαπένιο
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.


Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φιλέτα τόνου, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1 μικρή πιπεριά χαλαπένιο, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
4 κουμκουάτ, κομμένα σε λεπτά φετάκια
1/4 φλιτζανιού φύλλα δυόσμου, κομμένα
χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
1. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα τόνου με αλάτι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο στο ελαιόλαδο και τον χυμό λάιμ. Ρίχνουμε το κουμκουάτ και την πιπεριά τσίλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου και τα ποσάρουμε για 4 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να γίνουν rare.
2. Μεταφέρουμε τον τόνο σε ξύλο κοπής, τον κόβουμε σε λεπτότερες φέτες και τις τακτοποιούμε σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε τον δυόσμο στη σάλτσα, περιχύνουμε με τη σάλτσα τον τόνο και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;