Κατηγορίες

Τηγανητές μπάλες κατσικίσιου τυριού με μέλι

20/02/2017 17:30, 0 σχόλια

Τηγανητές μπάλες κατσικίσιου τυριού με μέλι
Λαχταριστές τυρομπαλίτσες που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα προσφέρουν μέγιστη απόλαυση τους καλεσμένους σας. Μια εύκολη και πολύ νόστιμη ιδέα για ορεκτικό αλλά και πρωινό.

Υλικά

(για 8 μερίδες)

300 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αναψυκτικό σόδα
3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
μέλι, ψιλοκομμένα ψημένα φιστίκια & φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο όποιο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, και τις βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν, περίπου 10 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με τη σόδα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, χτυπάμε και αλατίζουμε. Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό μπολ. Βουτάμε τις μπάλες στο μείγμα με το αυγό και στη συνέχεια τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Τις περνάμε άλλη μία φορά από το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά, να παναριστούν καλά. Τις ξαναβάζουμε στο ταψί και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ακόμη.
3. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπάλες λίγες λίγες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές, για περίπου 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε. Τις τακτοποιούμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με φιστίκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;