Κατηγορίες

Άγριο ρύζι με ελιές και λιαστές ντομάτες

Άγριο ρύζι με ελιές και λιαστές ντομάτες
Υλικά 
(για 4 άτομα) 

250 γρ. ρύζι άγριο
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες 
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας, κομμένες σε λεπτές φέτες 
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση 
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα καλύπτουμε το ρύζι με το νερό, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει σφιχτό. Το στραγγίζουμε καλά. 
2. Ανακατεύουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο, το ξίδι, τις ντομάτες, τις ελιές και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;