Κατηγορίες

Κοκκινιστοί κεφτέδες γαλοπούλας

Κοκκινιστοί κεφτέδες γαλοπούλας
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Συνδυάστε τους κεφτέδες γαλοπούλας με πιλάφι ή πατάτες φούρνου.

Υλικά
(για 4 άτομα/ περίπου 25 μικροί κεφτέδες)

500 γρ. κιμά γαλοπούλας
2 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 επιπλέον κ.σ.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.γ. μαραθόσπορο
χοντρό θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κονσέρβες (800 γρ.) ολόκληρες ντομάτες κομμένες ή λιωμένες με το χυμό τους
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
ξύσμα από μισό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 πακέτο σπαγγέτι (μαγειρεμένα λίγο πριν το σερβίρισμα)
1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 8 περίπου λεπτά, φροντίζοντας να μην πάρει πολύ χρώμα.
2. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνουμε (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι). Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και κρατάμε το μισό από αυτό το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ενόσω φτιάχνουμε τους κεφτέδες. Βάζουμε λίγο νερό μέσα στο κουτί από τις ντομάτες, το κουνάμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
5. Για τους κεφτέδες, προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα που κρατήσαμε την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε τον κιμά και το αυγό. Ζυμώνουμε με τα χέρια να συνδυαστούν καλά και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
6. Ζεσταίνουμε τις 2 τελευταίες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τους κεφτέδες περίπου 5 λεπτά.
7. Βάζουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα ντομάτας που σιγοβράζει και αφήνουμε να μαγειρευτούν, κουνώντας την κατσαρόλα πού και πού για να πάνε παντού, για τουλάχιστον 20 λεπτά και μέχρι μιάμιση ώρα.
8. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με σπαγγέτι και γαρνίρουμε με βασιλικό.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;