Κατηγορίες

Κριθαράκι με σαφράν και λαχανικά

Κριθαράκι με σαφράν και λαχανικά
Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει το κριθαράκι με το γιουβέτσι, αλλά οι συνταγές που μπορούμε να το απολαύσουμε είναι πάρα πολλές. Ιδού μία ωραία ιδέα για ένα πιάτο πολύ νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο.

Υλικά

(για 4 άτομα)

400 γρ. κριθαράκι
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε κομματάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
1 πρέζα ίνες σαφράν
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι με το σαφράν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Ενώ το κριθαράκι βράζει, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα.
3. Βγάζουμε το κριθαράκι 2 λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασε, το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε και το μισό φλιτζάνι νερό που κρατήσαμε και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 4-5 λεπτά να κρυώσει λίγο και να πιεί τα υγρά του.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;