Κατηγορίες

Κεφτεδάκια από φακές και μανιτάρια

07/03/2018 21:00, 0 σχόλια

Κεφτεδάκια από φακές και μανιτάρια
Αυτά τα χορτογαφικά κεφτεδάκια είναι πολύ γευστικά και εύκολα στην παρασκευή τους. Ένας διαφορετικός και νόστιμος τρόπος να καταναλώσουμε τις φακές.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. φακές
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά κομματάκια
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1/2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τριμμένο δυόσμο
1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τις φακές, τις σουρώνουμε και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να διαλυθούν, για 45 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα τις αλατίζουμε ελαφρά.
2. Ενώ οι φακές βράζουν, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια και τα καρότα να μαραθούν. Σβήνουμε τη φωτιά.
3. Σουρώνουμε τις φακές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, το πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας ώστε να στραγγίσει καλά και το θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φακές, το ψωμί, το περιεχόμενο του τηγανιού, το σκόρδο τη ρίγανη, το μαϊντανό, το δυόσμο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν τα συστατικά. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό προσθέτουμε ακόμα λίγο ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά. Παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
5. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;