Κατηγορίες

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο
Μανιτάρια γεμιστά αλλιώς! Ένα διαφορετικό πρώτο πιάτο με έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που θα λατρέψουν οι λάτρεις των μανιταριών κι όχι μόνο.

Υλικά

(για  5 άτομα)

15 μεγάλα λευκά μανιτάρια
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 ½ κ.σ. κρασί Marsala ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
700 γρ. λουκάνικο (όχι πολύ πικάντικο), χωρίς το εξωτερικό του περίβλημα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
150 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
2 ½ κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε (τα κοτσάνια) και τα αφήνουμε σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε τα καλλύματα των μανιταριών σε ένα μπολ με 2 κ.σ. λάδι και το κρασί.
2. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Με μια ξύλινη κουτάλα τα πιέζουμε ώστε να τριφτούν σε μικρά κομματάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών από το μπολ και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, ψήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.
3. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
4. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα από το τηγάνι. Απλώνουμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή η γέμιση.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;