Κατηγορίες

Πατάτες στον ατμό με λεμόνι και μυρωδικά

05/02/2019 05:00, 0 σχόλια

Πατάτες στον ατμό με λεμόνι και μυρωδικά
Πιάτο απλό και νόστιμο που μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο συνοδευτικό ή να γίνει ένα ελαφρύ γεύμα για όσους κάνουν δίαιτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. μικρές προς μέτριες πατάτες ολόκληρες, καθαρισμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ λεμόνι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε στη χύτρα λίγο νερό και στο ειδικό πανέρι της χύτρας τις πατάτες. Τις βράζουμε στον ατμό για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε τις πατάτες από το πανέρι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις περιχύνουμε με το λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και άνηθο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;