Κατηγορίες

Τάρτα με καπνιστό σολομό και σπανάκι

06/01/2019 20:00, 0 σχόλια

Τάρτα με καπνιστό σολομό και σπανάκι
Μια πολύ εύκολη τάρτα που μπορούμε να την απολαύσουμε σκέτη, μαζί με μια πράσινη σαλάτα και ένα καλό λευκό κρασί,  ή να τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Αν σας αρέσει ο συνδυασμός καπνιστός σολομός-σπανάκι, τότε σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας.

Υλικά

(για 6-8 μερίδες)

1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα
120 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι εσαλότ, κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. baby σπανάκι
4 μεγάλα αυγά συν 2 κρόκους 
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι και μία πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, τους 2 κρόκους, 1/2 κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μοσχοκάρυδο.
3. Στρώνουμε το φύλλο ζύμης σε μια μεγάλη βουτυρωμένη ταρτιέρα, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Απλώνουμε μέσα το μείγμα με το σπανάκι, σκορπίζουμε από πάνω ομοιόμορφα το σολομό και ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθεί η τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε σε μερίδες. Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με μια πράσινη σαλάτα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;