Κατηγορίες

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και σκόρδο

29/11/2018 10:00, 0 σχόλια

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και σκόρδο
Αυτά τα λαχταριστά μανιτάρια με γέμιση τυριού-σκόρδου είναι ένα φανταστικό ορεκτικό που μπορεί να γίνει όμως και κυρίως γεύμα. Όπως κι αν σερβιριστούν, το πιάτο θα αδειάσει σε χρόνο ντε-τε!

Υλικά
(για 2 άτομα)

4  μέτρια προς μεγάλα λευκά μανιτάρια χωρίς το μίσχο τους
2 κ.σ. βούτυρο
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
½ φλιτζάνι φρυγανιά
1 κ.σ. μουστάρδα
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βουτυρώνουμε από όλες τις πλευρές τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Ενώ ψήνονται τα μανιτάρια ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, την γραβιέρα, την παρμεζάνα, την μουστάρδα, την φρυγανιά, τον μαϊντανό και το θυμάρι.
4. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι εσωτερικά τα μανιτάρια με το μίγμα από το μπολ και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η γέμιση.
5. Τα σερβίρουμε ζεστά γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;