Κατηγορίες

Πατάτες φούρνου με πάπρικα

Πατάτες φούρνου με πάπρικα
Με αυτή την πανεύκολη συνταγή οι πατάτες γίνονται ένα υπέροχο συνοδευτικό για κρέας αλλά κι ένα ωραιότατο μεζεδάκι για μπύρα. Αν δεν έχετε καπνιστή πάπρικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκιά (με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα) ή να προσθέσετε λίγο πιπέρι καγιέν αν τις προτιμάτε πιο πικάντικες.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

1 κιλό πατάτες με τη φλούδα, κομμένες σε φέτες
1 1/2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (ή γλυκιά)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
2. Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
3. Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί, τις βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνουμε ανακατεύοντας μία φορά με σπάτουλα μέχρι να είναι έτοιμες. Θέλουμε να γίνουν τραγανές εξωτερικά και το εσωτερικό τους να είναι μαλακό. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε περισσότερο αν θέλουμε. Τις σερβίρουμε ζεστές.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;