Κατηγορίες

Κεφτεδέκια γεμιστά με μοτσαρέλα

25/09/2018 19:00, 0 σχόλια

Κεφτεδέκια γεμιστά με μοτσαρέλα
Κάνουμε τα αγαπημένα, κοκκινιστά κεφτεδάκια πιο ιδιαίτερα γεμίζοντάς τα με μοτσαρέλα. Μπουκιά και απόλαυση! Δοκιμάστε τα με ζυμαρικά, ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Υλικά
(για 4 άτομα)

700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 φέτες ψωμί, περασμένες στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψίχουλα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1/4 κ.γ. βασιλικό ξερό
1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/2 κ.γ. βασιλικό ξερό
1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
1/4 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή όσο ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το γάλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Πλάθουμε κεφτεδάκια με το μείγμα. Πατάμε το καθένα ελαφρώς για να πλατύνει λίγο, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, βάζουμε εκεί ένα κύβο μοτσαρέλας και κλείνουμε έτσι ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί. Πλάθουμε ξανά μέχρι να είναι και πάλι στρογγυλό.
3. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 με 1 1/2 ώρα. Τα σερβίρουμε ζεστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;