Κατηγορίες

Φριτάτα με καπνιστό σολομό και μπρόκολο

25/09/2018 19:00, 0 σχόλια

Φριτάτα με καπνιστό σολομό και μπρόκολο
Μια γευστικότατη εναλλακτική απάντηση στην κλασική ομελέτα, που συνδυάζει το υγιεινό μπρόκολο και τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός. Είναι ιδανική για πρωινό ή brunch αλλά σερβίρεται και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι.

Υλικά
(για 6-8 μερίδες)

8 αυγά
1/4 φλιτζανιού γάλα
12-15 μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
2-3 κ.σ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κύβους
1 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φύλλα βασιλικού συν έξτρα για γαρνίρισμα
1/2 μπάλα μοτσαρέλα
1/2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε νερό να βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να μην παραβράσουν). Τα βάζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό και κατόπιν τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που να μπαίνει και στον φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρώς και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με τα αυγά. Σκορπίζουμε από πάνω το μπρόκολο και τον ψιλοκομμένο σολομό. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε κι αυτά εδώ κι εκεί. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και με τα φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει στις άκρες και στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 8 λεπτά ακόμη μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό στην επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;