Κατηγορίες

Ραγού μανιταριών

Ραγού μανιταριών
Ένα απλό και πεντανόστιμο ραγού με ποικιλία μανιταριών, σκορδάκι, φρέσκα μυρωδικά και γλυκό κρασί Marsala. Είναι τόσο χορταστικό που μπορείτε να το φάτε και σαν κυρίως.

Υλικά

(για 6 μερίδες)

1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
450 γρ. ποικιλία μανιταριών (πλευρώτους, cremini, shiitake), ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι κρασί Marsala.
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
5 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να μαραθούν, περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
2. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, περίπου 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα. Προσθέτουμε ύστερα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;