Κατηγορίες

Ριζότο με γαρίδες και καλαμπόκι

10/09/2018 19:00, 0 σχόλια

Ριζότο με γαρίδες και καλαμπόκι
Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για ριζότο που μπορείτε να φτιάξετε με γαρίδες. Ένα απολαυστικό πιάτο για τα καλοκαιρινά τραπέζια κι όχι μόνο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι ρύζι Arborio
700 γρ. μέτριες γαρίδες
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 1/4 φλιτζανιού καλαμπόκι
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρό εσαλότ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό συν έξτρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.
2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό, 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, για 15 με 20 λεπτά.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το καλαμπόκι, το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4.  Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί με το μπούκοβο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
5. Ρίχνουμε το ριζότο στο τηγάνι και το ανακατεύουμε με τις γαρίδες. Γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον βασιλικό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;