Κατηγορίες

Καλαμπόκι στο φούρνο με παρμεζάνα

Καλαμπόκι στο φούρνο με παρμεζάνα
Λαχταριστό καλαμπόκι ψητό στο φούρνο, με παρμεζάνα, βουτυράκι και σκόρδο. Μια τέλεια ιδέα για πανεύκολο, πεντανόστιμο και θρεπτικό σνακ, τώρα που είναι η εποχή του φρέσκου καλαμποκιού.

Υλικά
(για 10 μερίδες)

10 φρέσκα καλαμπόκια
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια από τα φύλλα και τις ίνες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και τα αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε ένα μικρό πιάτο.
3. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα καλαμπόκια σε μία στρώση. Τα αλείφουμε απ' όλες τις πλευρές με το μείγμα σκόρδου-βούτυρου κρατώντας λίγο στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στο ψήσιμο.
4. Ψήνουμε τα καλαμπόκια για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε). Τα γυρίζουμε κάθε 10 λεπτά αλείφοντάς τα με το μείγμα. Τα τελευταία 5 λεπτά, τα βάζουμε κάτω από το γκριλ, για να πάρουν ωραίο χρώμα.
5. Μόλις έχουν ψηθεί στο βαθμό που επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα (κρατάμε στην άκρη λίγη για το σερβίρισμα) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30-60 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
6. Βγάζουμε τα καλαμπόκια από τον φούρνο και τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;