Κατηγορίες

Ρολάκια πιπεριάς με γαύρο και κάππαρη

Ρολάκια πιπεριάς με γαύρο και κάππαρη
Εντυπωσιακά και νόστιμα ρολά πιπεριάς με φιλετάκια γαύρου, κάππαρη και μαϊντανό. Ένα καλοκαιρινό ορεκτικό για ανήσυχους μάγειρες!

Υλικά
(για 2-4 άτομα)

2 κίτρινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
3  φιλέτα γαύρου μαριναρισμένου, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη από το αλάτι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τις βάζουμε ολόκληρες σε ένα ταψί στο γκριλ σε μεγάλη θερμοκρασία, στους 250 βαθμούς. Τις ψήνουμε γυρίζοντάς τες συχνά από όλες τις πλευρές μέχρι να δούμε ότι αρπάζουν και μαυρίζουν γύρω-γύρω. Δεν τις αφήνουμε πιο πολύ στο γκριλ γιατί θα στεγνώσουν πολύ εσωτερικά και θα είναι άνοστες. Τις βάζουμε σε μια νάιλον σακούλα για τρόφιμα και την κλείνουμε για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε τις πιπεριές από τη σακούλα και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τις απλώνουμε σε μια σανίδα κοπής και αφαιρούμε τα σπόρια και τη φλούδα τους με ένα μαχαίρι. Τις αφήνουμε στην άκρη.
2. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό μαζί με το σκόρδο και την κάππαρη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το γαύρο και αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με  2 κ.σ. ελαιόλαδο.
3. Γεμίσουμε κάθε κομμάτι πιπεριάς με το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολάκια. Τοποθετούμε προσεκτικά τα ρολάκια σε ταψί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;