Κατηγορίες

Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτα και καλαμπόκι

10/07/2018 12:00, 0 σχόλια

Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτα και καλαμπόκι
Μια υπέροχη αλμυρή τάρτα με Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη και γέμιση από φρέσκες ντομάτες, παρμεζάνα και καλαμπόκι. Ρουστίκ καλοκαιρινή απόλαυση για όλες τις ώρες!

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη

Για τη γέμιση

4 ντομάτες τσαμπί, κομμένες σε λεπτές φέτες
ε.π. ελαιόλαδο για το άλειμμα
μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 φλιτζάνια φρέσκο καλαμπόκι
100γρ τριμμένη παρμεζάνα
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τη Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
3. Στρώνουμε τη ζύμη κουρού σε ελαφρώς λαδωμένη ταρτιέρα διαστάσεων 20×20 εκ. Καλύπτουμε το φύλλο με λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω φασόλια για βάρος ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για 10 – 12 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και αφήνουμε τη βάση της τάρτας να κρυώσει.
4. Απλώνουμε τα 2/3 του καλαμποκιού πάνω στη ζύμη, τη μισή τριμμένη παρμεζάνα, προσθέτουμε ομοιόμορφα από πάνω τις φέτες ντομάτας και τοποθετούμε ενδιάμεσα μερικά φύλλα βασιλικό και θυμάρι. Συμπληρώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο καλαμπόκι και την τριμμένη παρμεζάνα.
5. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη. Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 


Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε....Πέτυχε!





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;