Κατηγορίες

Πένες με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και φέτα

Πένες με σπανάκι,  λιαστές ντομάτες και φέτα
Λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών που σου φτιάχνει τη διάθεση μόνο και μόνο με τη χρωματική του σύνθεση. Όσο για τη γεύση, εξαιρετική. Δεν θα σας πάρει περισσότερο από 20 λεπτά να το ετοιμάσετε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πακέτο πένες
120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες στεγνές, ψιλοκομμένες
350 γρ. σπανάκι
2-3 κόκκινες πιπεριές, ψημένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
4 κ.σ. ε.π/ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κάπαρη, στραγγισμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω από τις στεγνές λιαστές ντομάτες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
2. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
3. Στο μεταξύ, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Σουρώνουμε τις πένες και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;