Κατηγορίες

Σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι και λιαστή ντομάτα

Σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι και λιαστή ντομάτα
Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά

(για 4 άτομα)

250 γρ. κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
8 μεγάλες φέτες σαλάμι, κομμένο σε λωρίδες
10-15 ελιές, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε φετάκια
1/2 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
10 -15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
3. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε ξανά.
4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το σαλάμι, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές και την πιπεριά στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά να συνδυαστούν τα υλικά.
5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;