Κατηγορίες

Κροκέτες τόνου με πατάτα και τυρί

14/05/2018 20:00, 0 σχόλια

Κροκέτες τόνου με πατάτα και τυρί
Είναι εύκολες και πάρα πολύ γευστικές. Μπορείτε να τις φτιάξετε και με φιλέτο άσπρου ψαριού. Τις σερβίρουμε με φύλλα σαλάτας και φέτες λεμονιού.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

3 μεγάλες πατάτες
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι, στραγγισμένες
3 αυγά
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Με ένα πιρούνι τις πατάμε ώστε να γίνουν σχεδόν πουρές και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ
2. Θρυμματίζουμε τον τόνο και τον βάζουμε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, παρμεζάνα και το σχοινόπρασο. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
3. Με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε στρογγυλές ή μακρόστενες κροκέτες. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Πανάρουμε τις κροκέτες με την τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Όταν ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγει το παραπανίσιο λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;