Κατηγορίες

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, φέτα και αυγό

10/04/2018 20:00, 0 σχόλια

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, φέτα και αυγό
Είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της, αυτή η θρεπτική και χορταστική σαλάτα θα σας κερδίσει σίγουρα με τη γεύση της.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μέτρια παντζάρια, μόνο τα κεφάλια
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
50 γρ. καρύδια
3 κ.σ. ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το ψήσιμο των παντζαριών
1 κ.σ. μπαλσάμικο
2 βραστά σφιχτά αυγά, κομμένα στα τέσσερα
μερικά φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τα παντζάρια χωρίς να τα καθαρίσουμε. Τα σκουπίζουμε, τα λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το μαχαίρι (περίπου 45 λεπτά με μία ώρα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα παντζάρια με τα καρύδια. 
3. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσιγνκ τα παντζάρια με τα καρύδια και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα και τα αυγά, γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;