Κατηγορίες

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και βότκα

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και βότκα
Ένα απλό αλλά και γκουρμέ πιάτο απίστευτης νοστιμιάς, που μπορείτε να φτιάξετε γυρίζοντας από τη δουλειά το βράδυ. Η βότκα το ενισχύει γευστικά και ταιριάζει εξαιρετικά με τη γεύση του καπνιστού σολομού.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 πακέτο λιγκουίνι, ταλιατέλες ή φαρφάλες
2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού βότκα
2 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
120 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομμάτια
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
2 κ.σ. σχοινόπρασο ή άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, για 4 περίπου λεπτά μέχρι να μειωθεί στο μισό. Έπειτα προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το υπόλοιπο 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή άνηθο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;