Κατηγορίες

Ομελέτα με σπαράγγια

Ομελέτα με σπαράγγια
Η άνοιξη είναι εδώ και τα σπαράγγια είναι ιδανικά αυτή την εποχή για μια γρήγορη και πολύ νόστιμη ομελέτα. Ένα απλό πιάτο για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο. Αν έχετε άγρια σπαράγγια, ακόμα καλύτερα!

Υλικά
(για 1 ομελέτα)

1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια
3 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
1 χούφτα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Κρατάμε το μαλακό μέρος και πετάμε τα σκληρά κοτσάνια. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ζεματάμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και περιμένουμε να πήξει και να ψηθεί από τη μια πλευρά. Την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνουμε να γίνει και από την άλλη ολπλευρά. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και να τελειώσουμε το ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
4. Τη μεταφέρουμε σε πιάτο και τη σερβίρουμε ζεστή.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;