Κατηγορίες

Ψητές πατάτες με μυρωδικά και παρμεζάνα

Ψητές πατάτες με μυρωδικά και παρμεζάνα
Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για να απολαύσετε τραγανές ψητές πατάτες ως ορεκτικό ή συνοδευτικό. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά
(για 6 άτομα)

1,2 κιλά baby πατάτες, πλυμένες και κομμένες στα δύο
3 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ στο ταψί και απλώνουμε τις πατάτες σε μία στρώση.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε ξανά στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 20 λεπτά ακόμη. Τις σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;