Κατηγορίες

Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά

02/08/2018 18:00, 0 σχόλια

Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά
Μυρωδάτο και ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών για να μοιραστείς με την οικογένεια και τους φίλους. Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά ή αλλιώς, πώς τα πιο απλά υλικά μετατρέπονται σε κάτι πεντανόστιμο.

Υλικά

(για 4 άτομα)

400 γρ. παπαρδέλες
1 κύβο ζωμό κότας
400 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
150 γρ. μοτσαρέλα σε κομματάκια
150 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με το ζωμό κότας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente.
3. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τις δύο σκελίδες σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια της μοτσαρέλας, το μαϊντανό και το βασιλικό.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί ανακατεύοντας απαλά.
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;