Κατηγορίες

Πατατομπιφτέκια με τυρί και αρακά

Πατατομπιφτέκια με τυρί και αρακά
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Σήμερα, τιμούμε την Τετάρτη επιλέγοντας ένα νόστιμο γεύμα χωρίς κρέας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

3 πατάτες μεγάλες
1 καρότο
150 γρ. αρακά, μαγειρεμένο
150 γρ. ρεγκάτο ή γραβιέρα ή μείγμα τυριών, τριμμένο
1/2 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες και το καρότο. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προσθέτουμε στο μπολ τον βρασμένο αρακά, το τυρί, τα αυγά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μικρά μπιφτέκια.
3. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;