Κατηγορίες

Κανελόνια με σολομό, σπανάκι και ρικότα

14/03/2019 17:00, 0 σχόλια

Κανελόνια με σολομό, σπανάκι και ρικότα
Είναι διαφορετικά, είναι και νόστιμα. Σολομός, σπανάκι και ρικότα συνθέτουν ένα ξεχωριστό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Σερβίρουμε με μια φρέσκια σαλάτα και δροσερό, λευκό κρασί.

Υλικά
(για 6 άτομα)

500 γρ. φρέσκο σπανάκι
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. ρικότα (ή ανθότυρο)
3 φιλέτα σολομoύ
3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα
18 κανελόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι.
2. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε το σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Βράζουμε τα κανελόνια στο μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία.
4. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το σολομό στο λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και τον κόβουμε σε κομματάκια.
5. Ανακατεύουμε τον σολομό μέσα στο μείγμα σπανάκι-ρικότα. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
6. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, καλύπτουμε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο, στη μεσαία θέση, για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα η επιφάνεια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;